lördag 16 januari 2021

nu räcker det ikväll blir det kanske snöbollskrig

Igår morse innan jobbet gick jag ut för det var en av mina löpardagar i veckan. 400 meters intervaller var på schemat. Termometern visade tio minus. Vem är jag som gör detta? Eller det är ju jag i ett nötskal. Sprang nedanför mig där det finns en uppvärmd cykelbana utan snö. Så glad över att den finns. Alla som hurrar över vintern vill jag i hemlighet ge en smäll. Åk norrut. Jag vill ha fria vägar för cykling och löpning i Stockholm. Sprang som en tok. Sedan när jag hade sprungit 5,5 kilometer intervaller så tvärstannade jag och tänkte: NEJ nu räcker det. 

Så jag gick hem. Skickade ett sms till min kollega att jag kommer nu. Gjorde mig iordning, plockade ihop dator, telefon och grejer och drog till Sjöstan. Det var länge sedan jag såg en sådan glad person när jag plingade på hennes dörr och hon öppnade. Vi hade världens bästa arbetsdag tillsammans i varsitt hörn av hennes kök/vardagsrum och tog en lunchpromenad. Hon kanske är en av de bästa människorna jag någonsin träffat i mitt liv. Sedan att vi har samma humor och skrattar så ofta gör det inte sämre. På eftermiddagen hördes jag och E om en P3 dokumentär för jag hade insett att den om Therese R hände i en backe som E smsade mig om i höstas och funderade på om jag hade varit i den. Hoppbacken vid Sockenplan. Han jobbade hemma och vi bestämde att jag skulle komma dit på middag när jag jobbat klart. 

Vid halv fem packade jag ihop mina saker och knatade hem till E. Pasta och vin. Inomhus. En av mina bästa vänner. Det kändes som att jag var på långresa utomlands på äventyrsskalan. Han som varit lite c19-rädd bekände att han inte kan vara rädd för han har gjort så många saker som man inte ska. Han hade sitt bästa ligg-år 2020. Jag trodde jag skulle dö av skratt. Det anade jag inte och då kanske man inte kan vara rädd för att få c19 om man gör så eller ha någon åsikt om vad andra pysslar med. Det var så fint i alla fall. Att få snacka skit och bara få hänga med en bästa vän. 

Om några timmar ska jag träffa läkaren, han som ville spela boule men vi sa att vi börjar med en promenad. Och att vi kanske avslutar med snöbollskrig. 

 

2 kommentarer:

  1. Oj vad fint!! Tänk vad lite socialt liv gör med humöret ändå. :) Hoppas du får en härlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa medicinen skulle jag säga :) Tack helgen var superfin!

      Radera

Hej, hur är läget?

  Var börjar man någonstans när det har gått nästan nio månader och man har varit med om det största i livet? Jag har blivit mamma till en u...